7. marras, 2018

Jäsenkorjaus - vaatteet pois ja niks naks?!

Onko joskus herännyt moisia kauhukuvia pohtiessa jäsenkorjausta vaihtoehtona selkävaivojen tai muiden kolotusten hätistelemiseen? Lisäksi ihmetystä ja kysymyksiä saattavat herättää historian myötä muodostuneet ympäripyöreät termit jäsenkorjauksen työskentelytavoista, jolloin saattaa edelleen jäädä ihmettelemään, mitä siellä hoidossa oikein tapahtuu? Selviääkö sieltä aivan ehjin nahoin pois, kun nikamia niksnaks naksautellaan? Ja kestävätköhän elämääkin nähneet luut moista höykkyytystäHirviää riisumista ja sitten laitetaan luut rutisemaan? En tiedä löydänkö näihin ihmettelyihin vastausta, mutta yritetään ainakin! 
 
Oppimani Keskipohjalainen jäsenkorjaus on vanhaa kansanparannusperinnettä, jota kansanparantajat ja jäsenkorjaajat ovat käyttäneet hoitomenetelmänä selkä-, niska- ja jännevaivojen hoidossa. Jäseniä ja kehoa käsitellään hoidossa pehmeästi painelemalla, taivuttamalla ja vetämällä, sekä asiakkaan itse tehdessä liikkeitä ohjatusti. Joskus kivun syynä voi olla myös lihaskalvojen kireys tai hermopinteet, jolloin hermo pitää vapauttaa.  Monesti kivun aiheuttaja on eri paikassa kuin kipu itse, jolloin hoidossa käsitellään aina koko keho varpaista sormiin. Pyrkimys on saada tasapainotettua keho mahdollisista virheasennoista. Tähän ei ole oikotietä hoitamalla pelkkää kipupistettä. Kaikki tämä tapahtuu edellä mainituilla toimenpiteillä, eli painelemalla, taivuttamalla ja vetämällä sekä asiakkaan tekemällä itse liikkeitä ohjatusti. 
 
Jäsenkorjaus auttaa mm. Hartiakipuihin, noidannuoleen, päänsärkyyn, iskiakseen sekä polvi- ja nilkkavaivoihin. Vaivat saattavat helpottua jo yhdestä hoitokerrasta, mutta pidemmälle kerenneet vaivat saattavat tarvita 3-4 käsittelykertaa, jotka olisi hyvä tehdä 4-5 päivän välein. Hoidon jälkeen saattaa kehossa ilmetä seuraavina päivinä kipua, joka johtuu elimistön paranemisesta. Nostelua ja raskasta fyysistä rasitusta olisi hyvä välttää 2-3 päivää käsittelyn jälkeen. 

Ai niin ja ne vaatteet! Itse voin luvata, että vastaanotollani pyydän jättämään käsittelyn ajaksi ainoastaan lakin ja takin naulakkoon. Näillä ihmettelyillä tällä kertaa! Katsotaan jos kameralle eksyisi materiaalia jäsenkorjauksesta, niin olisi myös sitä havainnollistavaa materiaalia :)